03 Marz

Czekoladowa rozpusta - deser jaglany

Zdarza się, że walcząc ze zbędnymi kilogramami mamy ochotę na "coś słodkiego"- to danie, na które możecie sobie pozwolić, bez wyrzutów sumienia.

Do przygotowania porcji na zdjęciu potrzebujecie: 2 łyżki kaszy jaglanej (25 g przed ugotowaniem), średniego banana, 2 łyżki jogurtu naturanego, łyżeczkę oleju lnianego, łyżeczkę kakao, 2 łyżeczki odżywki białkowej (10g) oraz owoce (maliny, truskawki, borówki) i wórki kokosowe do dekoracji.

Ugotowaną, przestudzoną kaszę oraz pozostałe składniki blendujemy na jednolitą masę, dekorujemy i pożywne śniadanko/deser gotowe. Porcja ma około 400 kcal. Smacznego!

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ