09 Sier

Omlet z ziemniakami

Pomysł, który sprawdzi się na ciepły, szybki posiłek o każdej porze dnia. 

Do przygotowania omletu potrzebujemy:ugotowane ziemniaki (150-200g), 2-3 jajka, małą cebulkę, oliwę z oliwek, starty parmezan- około łyżki, sól, pieprz, koper, pomidory.

Ziemniaki kroimy w większą kostkę- odstawiamy do miseczki, na oliwie szklimy posiekaną cebulkę, ściągamy i dodajemy do ziemniaków. Rozbijamy jajka i dodajemy do nich sól, pieprz, koper, parmezan, opcjonalnie odrobinę mleka (żeby omlet nie był za suchy). Delikatnie łączymy masę jajeczną z ziemniakami i cebulką i wlewamy na rozgrzaną patelnię. Omlet można smażyć bez przewracania - wtedy należy go przykryć pokrywką. Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbork

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ