mgr Emilia Hallmann
14 Marz

Kokosowa jaglanka z mango

Do przygotowania tego pożywnego śniadanka potrzebujesz: kaszę jaglaną, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, daktyle, migdały i mango. 

Kaszę dokładnie płuczemy, zazwyczaj przelewam ją wrzątkiem. Do garnka dodajemy wodę, pól na pół z mleczkiem kokosowym, wg proporcji 2:1 tzn, pół szklanki kaszy na szklankę płynu (pół wody, pól mleczka kokosowego). Całość gotujemy około 15-18 min, na ostanie 5 min gotowania dodajemy wiórki kokosowe, pokrojone daktyle oraz migdały. Jeśli kaszka będzie za gęsta można dodać odrobinę mleczka kokosowego z wodą. Dekorujemy ulubionymi owocami i wiórkami. Smacznego!

Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbork Dobry Dietetyk Gdynia

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ