mgr Emilia Hallmann
13 Sty

Jogurtowiec z owocami

Ciasto z jogurtu? Czemu nie! Pyszny i niskokaloryczny deser!  

 

Składniki:  

  • 4 jajka 

  • 200 g jogurtu naturalnego gęstego lub greckiego 

  • 150 g mąki orkiszowej 

  • 40 g erytrytolu 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 

  • 4 garści owoców - najlepiej borówek i/lub malin  

 

Wykonanie:   

Całe jajka ubijamy ze słodzidłem na pianę, muszą być bardzo porządnie ubite. Dodajemy jogurt naturalny i nadal mieszamy. Powoli dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy owoce i już mieszamy łyżeczką, aby nie zmiksować owoców. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 45 minut.  

 

Dobry Dietetyk Tczew | Dobry Dietetyk Gdynia | Dobry dietetyk Malbork 

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ