Do przygotowania sałatki potrzebujesz:
- mieszankę dowolnych sałat (garsć)
- pomidor (średnia sztuka)
- ogórek kiszony (średnia sztuka)
- cebula czerwona lub szarotka (pół małej sztuki)
- grillowany/ gotowany filet z kurczaka - około 120-150g
- ugotowaną porcję komosy ryżowej (quinoa) - około 50g
- sos (łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy, 3 łyżeczki oliwy, 3 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz)
Warzywa oraz kurczaka kroimy i wkładamy do pojemnika. Dodajemy kaszę i mieszamy. Do małego słoiczka wkładamy składniki na dressing i dokładnie mieszamy- w razie potrzeby, jak sos będzie za gęsty, można dodać odrobinę wody. Gotowym dressingiem polewamy danie tuż przed zjedzeniem. Smacznego!
Dietetyk Tczew Dietetyk Malbork Dietetyk Gdynia
Twój komentarz