mgr Emilia Hallmann
11 List

Krem z dyni hokkaido

Pomysł na szybki, ciepły posiłek w ciągu dnia. Do przygotowania zupy potrzebujesz dynię hokkaido, 2 ziemniaki, 2 marchewki, 1 cebulę, mleczko kokosowe 100 ml, 2 kostki rosołowe (przepis na kostki http://hallmann.dobrydietetyk.pl/co-nowego/2018/10/20/naturalna-kostka-rosoowa/) lub bulion warzywny, gałkę muszkatałową, imbir, pieprz, sól, curry mieszankę (opcjonalnie).

Sposób przygotowania: wszystkie warzywa należy pokroić w kostkę (dynię ze skórką- jest jadalna), zalać wodą 800 ml i dodać kostki lub bulionem warzywnym i gotować do miękkości około 20 min. Po tym czasie całość zblendować, dodać mleczko kokosowe i doprawić. 

Krem można podawać z pestkami, oliwą, grzankami, czy kawałkami grillowanego kurczaka- pychotka :)

Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbork

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ