- 781 344 445
Pomysł, który sprawdzi się na ciepły, szybki posiłek o każdej porze dnia.
Do przygotowania omletu potrzebujemy:ugotowane ziemniaki (150-200g), 2-3 jajka, małą cebulkę, oliwę z oliwek, starty parmezan- około łyżki, sól, pieprz, koper, pomidory.
Ziemniaki kroimy w większą kostkę- odstawiamy do miseczki, na oliwie szklimy posiekaną cebulkę, ściągamy i dodajemy do ziemniaków. Rozbijamy jajka i dodajemy do nich sól, pieprz, koper, parmezan, opcjonalnie odrobinę mleka (żeby omlet nie był za suchy). Delikatnie łączymy masę jajeczną z ziemniakami i cebulką i wlewamy na rozgrzaną patelnię. Omlet można smażyć bez przewracania - wtedy należy go przykryć pokrywką. Smacznego!
Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbork
Twój komentarz