mgr Emilia Hallmann
12 Paź

Wytrawny omlet z mozzarellą, szynką i warzywami

Do przygotowania omletu potrzebujesz: 2 duże jajka, mozzarella 30 g, szynka drobiowa 30 g, szpinak garść, cebula pół małej sztuki, papryka kawałek, 2 łyżki mleka, masło klarowane/olej kokosowy, sól, pieprz, szczypior.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy posiekaną cebulkę, pokrojoną w paseczki szynkę oraz szpinak. Całość chwilę smażymy. Jajka dokładnie mieszamy, do masy dodajemy mleko, drobno pokrojoną mozzarellę oraz paprykę i szczypiorek. Całość doprawiamy i zalewamy masą zawartość patelni. Czekamy, aż omlet zarumieni się od spodu i wtedy wkładamy patelnię do rozgrzanego piekarnika z funkcją rożna od góry na 2-3 minuty do ścięcia masy. Omlet gotowy! Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbork

Do przygotowania omletu potrzebujesz:2 duże jajka, mozzarella 30 g, szynka drobiowa 30 g, szpinak garść, cebula pół małej sztuki, papryka kawałek, 2 łyżki mleka, masło klarowane/olej kokosowy, sól, pieprz, szczypior.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy posiekaną cebulkę, pokrojoną w paseczki szynkę oraz szpinak. Całość chwilę smażymy. Jajka dokładnie mieszamy, do masy dodajemy mleko, drobno pokrojoną mozzarellę oraz paprykę i szczypiorek. Całość doprawiamy i zalewamy masą zawartość patelni. Czekamy, aż omlet zarumieni się od spodu i wtedy wkładamy patelnię do rozgrzanego piekarnika z funkcją rożna od góry na 2-3 minuty do ścięcia masy. Omlet gotowy! Smacznego!

Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbork

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ