mgr Emilia Hallmann
10 Kwie

Domowa granola

Do przygotowania tego smacznego i pożywnego posiłku potrzebujesz: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych, 2/3 szklanki orzechów włoskich lub innych ulubionych, 1/2 szklanki pestek dyni, 1/4 szklanki pestek słonecznika, 1/3 szklanki wiórek kokosowych (najlepiej dużych), 1 łyżeczka cynamonu, mała szczypta soli morskiej, 3 łyżki miodu, 1/3 szklanki zaparzonej czarnej lub zielonej herbaty + sok z 1 cytryny, 1/2 szklanki rodzynek.

Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy herbatę z cytryną i rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy przez około 60 min, od czasu do czasu mieszając. Zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia i przesypujemy do szczelnie zamykanego pojemnika. Porcję granoli można zjeść z jogurtem i/lub owocami. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ