mgr Emilia Hallmann
15 Maj

Kaszotto z boczniakiem

Do przygotowania tej pysznej potrawy potrzebujesz: kasza bulgur(lub inna ulubiona)100g, boczniak 300g, cebula mała sztuka, papryka mała sztuka, bulion warzywny lub rosółdo podlania, śmietanka 18%- 3 łyżki, oliwado smażenia,  kurczak filet, ulubione przyprawy do kurczaka, pieprz, sól do smaku.

Na patelni szklimy cebulkę, po chwili dodajemy pokrojone w kostkę grzyby i paprykę i przesmażamy na oliwie. Jak warzywa są wstępnie przesmażone dodajemy przepłukaną kaszę i szklimy ją na patelni, a po czasie dolewamy bulion i całość gotujemy do miękkości kaszy (od czasu do czasu dolewając bulion), na koniec pierz, sól i odrobina śmietanki.

Danie podajemy z filetem z kurczaka pieczonym lub grillowanym z dodatkiem ulubionych przypraw, chociaż kaszotto stanowi już doskonałe samodzielne danie. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ