Składniki:
około 500 g fasoli czerwonej z puszki po odsączeniu (2 puszki)
2 duże dojrzałe banany
4 jajka
2 czubate łyżki prawdziwego kakao
3 łyżki oleju kokosowego
10 daktyli wcześniej namoczonych w wodzie
2 łyżki miodu
1 czubata łyżeczka sody lub proszku do pieczenia
szklanka ulubionych orzechów (najlepiej namoczonych- ja wykorzystałam namoczone posiekane migdały)
Polewa: gorzka czekolada, łyżka oleju kokosowego, 3 łyżki mleka kokosowego- całość rozpuszczamy w łaźni, w razie potrzeby można dodać więcej mleczka kokosowego.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza orzechami przekładam do blendera i miksuję na gładką masę- najlepiej pulsacyjne- żeby nie spalić sprzętu. Olej kokosowy przed dodaniem rozpuszczam w łaźni. Dodajemy posiekane orzechy i mieszamy łyżką. Całość przekładamy na przygotowaną foremkę (wyłożoną papierem lub wysmarowaną olejem). Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (góra dół) i pieczemy przez 40-50 min. Pod koniec polecam sprawdzić patyczkiem, czy gotowe- tzn. patyczek będzie suchy. Gdy ciasto ostygnie- a najlepiej następnego dnia przygotowuję polewę i dekoruję owocami. SMACZNEGO!
Kontakt:
- 781 344 445
mgr Emilia Hallmann
OPINIA PACJENTA: Po osiągnięciu wagi 70 kg przy wzroście 155cm postanowiłam skorzystać z profesjonalnej pomocy dietetyka.Do poradni w Gdyni mam kilka przystanków autobusem.Jestem cukrzykiem na insulinie od 35 lat ale moja wiedza na temat diety okazała się słabiutka.Dopiero p. Emilia uświadomiła ...
06.08.2018
Twój komentarz