Składniki:
- Płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
- Mleko krowie/sojowe 1 szklanka (250 g)
- Gruszka średnia sztuka (120g)
- Imbir mielony (1g)
- Cynamon szczypta (1g)
- Miód łyżeczka (12g)
- Orzechy włoskie 5 sztuk (20 g)
- Sok z cytryny 1 łyżka (6 g)
Sposób przygotowania:
Płatki zagotować z mlekiem, odstawić do napęcznienia, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami.
Dietetyk Gdynia Dietetyk Tczew Dietetyk Malbork
Twój komentarz