mgr Emilia Hallmann
09 Paź

Korzenna owsianka z karmelizowaną gruszką

Zdrowa, lekka, a jednocześnie sycąca propozycja na posiłek w wersji na słodko! 

Składniki:

  • Płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
  • Mleko krowie/sojowe 1 szklanka (250 g)
  • Gruszka średnia sztuka (120g)
  • Imbir mielony (1g)
  • Cynamon szczypta (1g)
  • Miód łyżeczka (12g)
  • Orzechy włoskie 5 sztuk (20 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżka (6 g)


Sposób przygotowania:
Płatki zagotować z mlekiem, odstawić do napęcznienia, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami.

Dietetyk Gdynia Dietetyk Tczew Dietetyk Malbork

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ