mgr Emilia Hallmann
20 Luty

Fit pączki twarogowe z piekarnika

Do przygotowania pączków potrzebujesz:  twaróg półtłusty/ śmietankowy (kostka -250 gram), mąkę pszenną + mąkę orkiszową razową 1 szklanka (stosunek 2:1),  cukier / ksylitol3 łyżki, 1 jajkoproszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, cukier wamiliowy i puder do posypania. 

 

 

 

Do przygotowania pączków potrzebujesz:  twaróg półtłusty/ śmietankowy (kostka -250 gram), mąkę pszenną + mąkę orkiszową razową 1 szklanka (stosunek 2:1),  cukier / ksylitol3 łyżki, 1 jajkoproszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, cukier waniliowy i puder do posypania. 

Do twarogu, dodać jajko, cukier/ksylitol, cukier waniliowy i sól. Zmiksować blenderem.
Do masy dodać proszek do pieczenia i mąkę, następnie należy wyrobić gładkie, miękkie ciasto.  Zrobić z ciasta wałek i pokroić na jednakowej wielkości kawałki. Wyjdzie około 8 sztuk i wtedy jeden pączek ma około 150 kcal ;) Uformować kulki i w odstępach ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 20 25 min. w temp. 180 stopni. Po przestygnięciu posypać pudrem. Smacznego!!!

Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbok

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ