Do przygotowania pączków potrzebujesz: twaróg półtłusty/ śmietankowy (kostka -250 gram), mąkę pszenną + mąkę orkiszową razową 1 szklanka (stosunek 2:1), cukier / ksylitol3 łyżki, 1 jajko, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, cukier waniliowy i puder do posypania.
Do twarogu, dodać jajko, cukier/ksylitol, cukier waniliowy i sól. Zmiksować blenderem.
Do masy dodać proszek do pieczenia i mąkę, następnie należy wyrobić gładkie, miękkie ciasto. Zrobić z ciasta wałek i pokroić na jednakowej wielkości kawałki. Wyjdzie około 8 sztuk i wtedy jeden pączek ma około 150 kcal ;) Uformować kulki i w odstępach ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 20 25 min. w temp. 180 stopni. Po przestygnięciu posypać pudrem. Smacznego!!!
Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbok
Twój komentarz