Składniki na 4 osoby:
300 g makaronu pełnoziarnistego świderki lub makaronu z ciecierzycy
2 średnie dojrzałe awokado
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 garście pomidorków koktajlowych
200 g szynki z indyka
1 łyżka oliwy z oliwek
1 garść kukurydzy z puszki
garść posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
oregano, sól, pieprz, ulubione przyprawy
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Jedno dojrzałe awokado zblenduj z jogurtem, solą, pieprzem, oregano i zgniecionym czosnkiem na sos. Drugie awokado pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój wzdłuż. Szynkę z indyka pokrój w paski i podsmaż na oliwie na rumiany kolor. Zmieszaj razem makaron, pomidorki, szynkę, kukurydzę, awokado w kawałkach, natkę pietruszki i sos z awokado. Smacznego!
Twój komentarz