mgr Emilia Hallmann
13 Kwie

Granola z jogurtem i owocami

Moja rada- przygotuj więcej granoli, schowaj ją w słoik i szczelnie zamknij. Posłuży Ci za każdym razem, jak nie będziesz mieć czasu na szykowanie śniadania- wystarczy dodatek mleka lub jogurtu i gotowe :) Smacznego!

Granola z jogurtem naturalnym i owocami
Do przygotowania porcji granoli potrzebujesz:

  • Płatki owsiane 5 łyżek, 50 g
  • Miód 1,5 łyżeczki, 16 g
  • Migdały 5 szt
  • Pestki słonecznika 1 łyżeczka, 10 g
  • Cynamon szczypta
  • Sok z cytryny 1 łyżka

Jako dodatki możesz wykorzystać:

  • Jogurt naturalny 3 łyżki, 60g
  • Truskawki garść, 100 g
  • Borówki 6 szt, ok 20 g
  • Mięta, listek

Sposób przygotowania:
Płatki owsiane wymieszaj z miodem rozpuszczonym w soku z cytryny, pestkami słonecznika, orzechami i cynamonem. Piecz na blaszce wyłożonej papierem przez 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym
do 150 stopni. Zostaw do ostudzenia.

Opcja podania (dodatki):
Większą część truskawek zblenduj na gładki mus. Następnie przełóż granolę do miseczki, na nią nałóż jogurt, mus truskawkowy. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i ułóż na granoli razem z borówkami. Ozdób listkiem mięty.

Dobry Dietetyk Gdynia Dobry Dietetyk Tczew Dobry Dietetyk Malbork

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ