mgr Emilia Hallmann
26 List

Makaron a`la ruskie pierogi

Ekspresowa wersja pysznego klasyka. Pierogi ruskie w wersji dla zabieganych!  

 

Składniki:  

  • 150 g makaronu  

  • 1 kostka twarogu półtłustego  

  • 1 łyżka oliwy z oliwek 

  • 1 duża cebula 

  • pieprz, sól do smaku  

Składniki podane dla dwóch osób!  

 

Sposób przygotowania:  

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedzamy. 

W między czasie cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy na oliwie, aż zmięknie i się zarumieni. Ser rozdrabniamy, dodajemy do cebuli i doprawiamy do smaku. Mieszamy z makaronem i podajemy! Danie warto dodatkowo posypać pietruszką, koperkiem lub szczypiorkiem.  

 

Smacznego!  

 

Dobry Dietetyk Tczew | Dobry Dietetyk Gdynia | Dobry dietetyk Malbork 

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ