Składniki:
Na ciasto:
1 jajko
40g mąki pszennej razowej
60 ml mleka
Pół łyżeczki erytrolu
Szczypta soli
Odrobina oleju do natłuszczenia patelni
Na farsz:
Pół kostki twarogu półtłustego
1 skyr waniliowy
2 łyżki mleka
Pół banana (około 100g)
2 łyżki wiórków kokosowych (około 10g)
+opcjonalnie – pasek białej lub gorzkiej czekolady
Sposób wykonania:
Składniki na ciasto dokładnie mieszamy lub miksujemy na gładką masę, a następnie smażymy porcjami na rozgrzanej patelni wysmarowanej tłuszczem.
Twaróg miksujemy ze skyrem, bananem oraz mlekiem, a następnie mieszamy z wiórkami kokosowymi. Farsz nakładamy na ciasto naleśnikowe i zawijamy wedle uznania.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie polewamy nią gotowe naleśniki.
Smacznego!
Dobry Dietetyk Tczew | Dobry Dietetyk Gdynia | Dobry dietetyk Malbork
Twój komentarz