Składniki:
-120g bulionu warzywnego (pół szklanki),
-60 g chleba żytniego razowego (2 kromki),
-250 g młodej kapusty (1/3 sztuki),
- 8g koperku (2 łyżeczki),
- 10g oliwy z oliwek (2 łyżeczki),
-15g przecieru pomidorowego (1 łyżka),
-45g nasion soczewicy (3 łyżki),
-przyprawy: kmin mielony, liść laurowy, ziele angielskie,
Wykonanie:
Kapustę umyć i poszatkować. W garnku rozgrzać oliwę i dodać kapustę, wymieszać. Wlać bulion, dodać soczewicę, doprawić solą, pieprzem, dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Wymieszać, przykryć i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 15-20 minut, w międzyczasie 1-2 razy zamieszać. Dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować. Podawać z pieczywem.
Smacznego!
Dobry Dietetyk Tczew | Dobry Dietetyk Gdynia | Dobry dietetyk Malbork
Twój komentarz