mgr Emilia Hallmann
08 Czerw

Letnia sałatka z nektarynką

Letnia sałatka z soczystą nektarynką i grillowanym serem halloumi.  

Świeża i lekka propozycja zarówno na drugie śniadanie, jak i jako dodatek do dań z grilla!  

 

Składniki na sałatkę:  

  • 1 garśćmiksu sałat;  

  • 1 garść szpinkau;  

  • 80 g pomidorów malinowych;  

  • 50g ogórka świeżego;  

  • 50g sera halloumi;  

  • 80g nektarynek;  

  • 15g płatków migdałów;  

 

Składniki na dressing:  

  • 1 łyżka oliwy z oliwek;  

  • 1 łyżeczka miodu;  

  • 1 łyżeczka octu jabłkowego;  

  • Szczypta soli;  

  • Szczypta pieprzu;  

 

Wykonanie:  

Warzywa dokładnie myjemy, kroimy w kostkę i mieszamy z mixem sałat i szpinakiem. Nektarynkę kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Ser kroimy w plastry i grillujemy na patelni wyłożonej papierem do pieczenia lub na grillu. Dodajemy do sałatki. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi sałatkę.  

Składniki na dressing dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę.  

 

Gotowe!  

 

Dobry Dietetyk Tczew | Dobry Dietetyk Gdynia | Dobry dietetyk Malbork 

 

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ