Składniki na sałatkę:
1 garśćmiksu sałat;
1 garść szpinkau;
80 g pomidorów malinowych;
50g ogórka świeżego;
50g sera halloumi;
80g nektarynek;
15g płatków migdałów;
Składniki na dressing:
1 łyżka oliwy z oliwek;
1 łyżeczka miodu;
1 łyżeczka octu jabłkowego;
Szczypta soli;
Szczypta pieprzu;
Wykonanie:
Warzywa dokładnie myjemy, kroimy w kostkę i mieszamy z mixem sałat i szpinakiem. Nektarynkę kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Ser kroimy w plastry i grillujemy na patelni wyłożonej papierem do pieczenia lub na grillu. Dodajemy do sałatki. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi sałatkę.
Składniki na dressing dokładnie mieszamy i polewamy nim sałatkę.
Gotowe!
Dobry Dietetyk Tczew | Dobry Dietetyk Gdynia | Dobry dietetyk Malbork
Twój komentarz