Do przygotowania deseru potrzebujesz (przepis na 4 porcje):
- mleczko koksowe 500 ml (ja użyłam "real thai")
- nasiona chia 50 g (5 łyżek)
- ksylitol 30 g (2 łyżki)
- maliny 125g
- cytryna sok 20g (2 łyżki)
- miód 20g (1 łyżka)
Sposób przygotowania: Mleczko kokosowe, nasiana chia i ksylitol wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Przelewamy powstałą masę do szklanek. Odkładamy kilka malin do dekoracji- pozostałe blendujemy z dodatkiem miodu i soku z cytryny na mus. Mus przekładamy na masę z chia, dekorujemy pozostałymi malinami.
Porcja to około 350 kcal
Dietetyk Gdynia Dietetyk Tczew Dietetyk Malbork
Twój komentarz