Składniki:
-Twaróg półtłusty - pół opakowania (125g),
-Jogurt skyr - małe opakowanie (150g),
-Banan - średnia sztuka (90g),
-Żelatyna - łyżeczka (4g) (można użyć więcej, aby sernik miał bardziej zbitą konsystencję),
-Woda - pół szklanki (100ml),
-Herbatniki – 2 sztuki (10g),
-Ulubione owoce, np. borówki, maliny - garść (50g),
Sposób wykonania:
Twaróg, jogurt oraz banana miksujemy na gładką masę (jeżeli masa jest za mało słodka, można dodać erytrolu).
Żelatynę zalewamy wrzątkiem i dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy do masy twarogowej i ponownie dokładnie miksujemy. Całość wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
Gotowy serniczek posypujemy owocami oraz pokruszonymi herbatnikami.
Gotowe!
P.S. Cała porcja zawiera około 420 kcal. :)
Dobry Dietetyk Tczew | Dobry Dietetyk Gdynia | Dobry dietetyk Malbork
Twój komentarz