mgr Emilia Hallmann
15 Maj

Omlet ze szparagami i łososiem

Pyszna propozycja - omlet ze szparagami i wędzonym łososiem 😋😋 To połączenie jest pyszne, spróbujcie 👇

 

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Składniki:

👉1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
👉3 jaja,
👉pół opakowania łososia wędzonego,
👉5 szparagów zielonych,
👉garść pomidorków koktajlowych,
👉koperek.

Sposób przygotowania:

Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem. 👌

Twój komentarz




POKAŻ
Emilia Hallmann - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ